Proizvodnja hrane po evropskim standardima

Bez autora
Sep 29 2013

Ambasada SAD-a u Sarajevu, u saradnji sa Agencijom za sigurnost hrane u BiH, održala je niz prezentacija u Banjoj Luci i Sarajevu gdje se razgovaralo o bh. regulatornom okviru za poljoprivrednu biotehnologiju i svjetskoj opskrbi hranom. Jednodnevni seminari organizovani su za vladine zvaničnike, poljoprivrednike, izvoznike i uvoznike koji rade u sektoru stočarstva u BiH. Oni su dobili informacije o najnovijim tehnologijama i najboljim iskustvima u poljoprivredi sa ciljem smanjenja problema unutar ove grane i povećanja poljoprivredne proizvodnje. Na seminarima se razgovaralo o bh. procedurama za uvođenje biotehnološke hrane, o nutritivnoj vrijednosti, ekonomskim učincima i budućim trendovima. Istaknuto je da je za BiH važno usvajanje transparentnih, međunarodno priznatih, naučno temeljenih mjera, jer to znači rast poljoprivrednog sektora u BiH.

Proizvodnja hrane po evropskim standardimaAmbasada SAD-a u Sarajevu, u saradnji sa Agencijom za sigurnost hrane u BiH, održala je niz prezentacija u Banjoj Luci i Sarajevu gdje se razgovaralo o bh. regulatornom okviru za poljoprivrednu biotehnologiju i svjetskoj opskrbi hranom...

Jednodnevni seminari organizovani su za vladine zvaničnike, poljoprivrednike, izvoznike i uvoznike koji rade u sektoru stočarstva u BiH. Oni su dobili informacije o najnovijim tehnologijama i najboljim iskustvima u poljoprivredi sa ciljem smanjenja problema unutar ove grane i povećanja poljoprivredne proizvodnje.

Na seminarima se razgovaralo o bh. procedurama za uvođenje biotehnološke hrane, o nutritivnoj vrijednosti, ekonomskim učincima i budućim trendovima.

Istaknuto je da je za BiH važno usvajanje transparentnih, međunarodno priznatih, naučno temeljenih mjera, jer to znači rast poljoprivrednog sektora u BiH.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik